22.11.2014

Miten käyttää lunta treenaamiseen?

Tällastahan ei vaan voi jättää koskemattomaksi! (kuva vuodelta 2012)
 
Moi! Eilen illalla tuli vuoden ensilumet, ja sitähän tulikin vielä runsaasti! Olimme kavereidemme kanssa tosi innostuneita (enkä usko että olimme ainoat :D) joten juoksimme ja hyppelimme pihalla kuin karannut kanalauma. Siitä tuli mulle idea, että lumessahan voi tehdä kaikenlaista! Lumi on tosi hyvä apuväline jos haluaa vähän monipuolisempaa liikuntaa ja vähän raskempaa!

Ajattelin tässä antaa vähän vinkkejä millä kaikilla tavoilla lumessa voi treenata. Ikävä kyllä ei ole kuvia näistä vinkeistä, sillä luntahan on ollut vain päivän. Mutta varmaan pistetään Iinan kanssa kuvia myöhemmin, koska onhan meidänkin pakko mennä ulos vähän peuhaamaan lumeen!

Ihan ensimmäisenä, lumessahan ei ole pakko tehdä kyykkyjä, jalannostoja, punnerruksia etc. jotta nousisi pulssi. Lumessa voi tehdä kaiken laista, ilman että edes huomaa kuntoilleensa!

Elikkä oma suosikkini on tietenkin se perus: laskea mäkeä ja peuhuta mäessä yhdessä pienten lapsien kanssa! Se on niin hauskaa, että parikin tuntia katoaa kuin tuhka tuuleen! Onko sulla pikkusiskoa tai -veljeä joka kovasti haluaa ulos leikkimään? Tai ehkä naapurin lapset näyttävän haluavan mäkeen kanssasi? Päälle vaan ulkovaatteet ja menoksi!

Sittenhän voi lumessa tietenkin myös tehdä ihan perus treeniä elikkä esimerkiksi juoksua syvässä lumessa, kyykkyhyppyjä ja muita liikkeitä joita teet tavallisestikin mutta sisällä. Et arvaakkaan kuinka helposti saat pulssia korotettua eikä aikaakaan kulu paljoa! Ylös, ulos ja lumeen vaan!

Jos sinua kiinnostaa erityisesti käsilihasten treenaaminen, niin suosittelisin tätä juuri sinulle: lumitöitä tekemään! Saat siitä hyvin treenattua käsilihaksia (ja myös tietenkin muitakin lihasryhmiä tulee käytettyä) eikä vanhemmatkaan pistä pahaksi pienestä avusta!

Toivottavasti kaikille löytyy jotakin kivaa tehtävää ulkona, sillä lunta ei kannata turhaan jättää koskemattomaksi! Ulos vaan ja pitäkää hauskaa!

// Nikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti