24.11.2014

Tylsistynyt samoihin monipuolisuutta vailla oleviin treenirutiineihin?

Mites on, rupeaako vähän väsyttää ne samat jokapäiväiset treenirutiinit? Rupeaako vähän tökkimään mennä aina samaan aikaan sekä aina tehdä samalla tavalla treenit? Vai haluatko muuten vaan vaihtelua treenien ohelle? Lue tämä loppuun niin saat varmasti vinkkejä miten monipuolisoida tylsiltä arkipäiväisiltä tuntuvia treenejä!

Treenaamista voi harrrastaa monella eri tavalla, ilman että lihakset siitä ottaisivat pahakseen. Päin vastoin, lihakset haluavat välillä erilaista treenausta jotta ne pystyvät kehittymään paremmin! Joten tässä pari esimerkkiä joilla saat hyvin eri lihasryhmät käyttöön, ja varmaankin hieman eri tavalla kuin aikaisemmin!

Yksi omista suosikeistani on boulder-kiipeily. Tässä lajissa tulee treenattua käisihaksia paljon, sekä myös keskikropan lihakset tulevat tarpeen! Itse käyn kiipeilemässä Boulderkeskus Cave:issä, jolla on halleja Pasilassa, Konalassa sekä Roihuvuoressa. Boulder-kiipeilyssä ei käytetä valjaita, sillä seinät ovat korkeintaan 5m korkeita ja alla on paksu matto. Jos kuitenkin mielummin kiipeilisi valjailla, löytyy niitäkin keskuksia paljon ympäri Suomen!

Jos ei kiipeliy kiinnosta, suosittelisin uintia todella paljon! Tietenkin sosittelen uintia kaikille, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan! Uinnissa tulee käytettyä paljon koko kropan lihaksia, myös niitä pienempiä joita ei tule käytettyä salilla yhtä tehokkaasti. Uinti on kiva harrastus, varsinkin jos on kaveri mukana! Jotta saa lihakset treenaamaan ei tarvitse uida rataa pitkin edestakas. Voi aivan yhtä hyvin temmeltää vedessä kaverin kanssa sukellen, laudalta hypellen sekä eri vesipelejä hyväksikäyttäen! Helposti siitä kunto nousee ja lihakset saadaan kunnolla toimimaan!

Trampoliini on todella hyvä ja hauska treenaamisväline, minkä takia juuri Iina harrastaakin tramppaa viikoittain! Tätä ei kuitenkaan tarvitse harrastaa samalla tavlla kuin Iina, vaan riittää että on omalla tai kaverin pihalla yksi tramppa. Sinne vaan hyppimään niin kyllä nopsasti lämmin tulee! Omasta kokemuksestakin, siinä tulee harjoteltua kaikkia lihaksia koko kropassa sekä kunto lähtee nopeasti kohoamaan! Eikä aikaakaan tarvita paljoa, jokunen puoli tuntia jatkuvaa hyppelyä ja olet nopsasti jo ihan loppu! Ja hauskaahan siinä samalla on, elikkä kaksi kärpästä yhdellä iskulla! :)

Pyöräily on minun kohdallani uusi juttu. Sain vuoden alussa uuden pyörän (jopon), ja aloinkin sillä pyöräilemään ahkerasti. Jopoissa on se hyvä puoli, että kun ei vaihteita löydy on pakko pistää lihakset tekemään töitä! Ongelma kuitenkin miksi pyöräily ei monia huvita on koska useimmat miettivät pyöräilyä tylsänä tai sitten sellaisena että nyt mennään 60km tältä istumalta. Näin minäkin näin pyöräilyn ennen, mutta kun tuli uusi pyörä niin tuli myös uutta kiinnostusta itse pyöräilyyn. En tehnyt mitään suunnitelmia milloin mennä ja mihin, vaan ihan vaan lähdin kun siltä tuntui ja menin mihin sydän käski. Korvissa hyvä musiikki ja mukavat vaatteet päällä on aina kivaa, oli sitten mikä tahansa mieli päällä! Ja pyöräillessä saa myös unohtaa kaikki arjen ongelmat ja vaan antaa mennä.

// Nikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti